מעודדת במשחקי ספורט

מעודדת במשחקי ספורט – לרקוד כל הדרך אל הבנק

אם את מוצאת את עצמך יושבת מול מסך הטלוויזיה כשמשודר בו משחק כדורסל רק כדי לחכות להפסיקה ולראות את המעודדות מניפות את הפונפונים ומעלות את המורל – כנראה שגם את צריכה להיות שם. הנה כל מה שחשוב שתדעי על התפקיד, שגם אם הוא שנוי במחלוקת, אין ספק שיש בו משהו מלהיב.

 

עוד בימים הראשונים של ההיסטוריה

רק כדי לסבר את האוזן, העידוד כמקצוע התחיל בארצות הברית, כבר בשנות ה-80 של המאה ה-19. זה התחיל מעידוד של הקהל, שישב והריע נמרצות לקבוצת הספורט האהובה עליו, במטרה להעלות את המורל ואת האמביציה של השחקנים לנצח, והמשיך בכך שאוניברסיטת מינסוטה אימצה את הרעיון אל חיקה, על מנת לעודד את קבוצתה שהיתה במצב גרוע בתחרות הפוטבול האוניברסיטאית. אמנם זה לא שירת את הקבוצה במשחק הראשון שבו היה עידוד מאורגן של הקהל, אולם הרעיון היכה שורשים והפך להיות חלק בלתי נפרד ממשחקי פוטבול, כדורסל, כדורגל ועוד.

 

 

על מעודדות, מגדר ומה שביניהן

העידוד הקבוצתי הראשוני היה גברי בעיקרו, כי הוא היה כזה שהגיע מהקהל, שהורכב ברובו מגברים. השינוי במצב החל בשנות ה-20 של המאה ה-20, אז ראו לנכון לשלב קבוצת מעודדות בהפסקות שיש במהלך המשחקים. מטרתן של המעודדות נחלקת לשלושה חלקים: לעודד את שחקני הקבוצה עצמם, לשמור על המורל של הקהל כדי שיהיה ערני ויעודד את הקבוצה במהלך המשחק ולספק עניין ובידור לקהל בזמן ההפסקות. לא מזמן החל ויכוח נוקב במהלכו נשקלה האפשרות להפסיק את הפעלת קבוצות העידוד בשל טענה לסקסיזם ולשימוש בגופה של האישה לצורכי בידור. בסופו של דבר הוחלט שלא להפסיק את פעולת הקבוצות, בתנאי שמנהלת הליגה בכדורסל לא תחייב את הקבוצות להפעיל דווקא מעודדות. לאור זאת, אם החלום שלך הוא להיות על המגרש ולהיות מעודדת של ממש – את בהחלט יכולה להגשים אותו.

 

 

מה הדרישות ממעודדת?

כמובן שמעודדת צריכה לאהוב את התפקיד, ורצוי שיהיה לה רקע בהתעמלות קרקע או בריקוד. על מנת להופיע על המגרש היא צריכה להיות בת 16 ומעלה, והקבוצה צריכה למנות 8 בנות ומעלה. אין ספק שעבור מי שחולמת על פונפונים ועל להיות חלק מפירמידה אנושית – זה בהחלט יופי של תפקיד.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן