עבודה בתור קריין

כך תהיה קריין – המדריך המלא

אם תמיד אמרו לך שיש לך קול רדיופוני, ותמיד רצית להיות כמו אלה שלא רואים אותם אבל מזהים אותם לפי הקול – המקצוע שמתאים לך הוא כנראה קריין. אם זה אכן הכיוון שלך, כאן תמצא את כל מה שצריך לדעת.

להיות קריין גם בלי פרוטקציה

אם תקשיב היטב לקולותיהם של קריינים המקריינים פרסומות ברדיו או בטלוויזיה, בוודאי תשמע קולות של אנשים מוכרים. יש הרבה מאוד שדרני רדיו, שחקנים ואנשים נוספים מתעשיית הבידור, שפונים אל תחום הקריינות כסוג של השלמת הכנסה. אבל, כשתקשיב, בוודאי תשמע גם קולות שאתה לא מכיר, וזה אומר שלא צריך להיות "סלב" כדי להיות קריין. אם לומדים את המקצוע כמו שצריך ומפנימים את הנלמד, יכולים להפוך לקריינים מצליחים ומבוקשים ביותר.

 

מעבר לכך, אפשר להיות קריין לא רק בפרסומות אלא גם בטקסים, כשגם לעבודה מסוג זה יש יתרונות משלה, כמו להיפגש עם אנשים מעניינים וחשובים, להשתתף בטקסים רבי משמעות ועוד.

איפה לומדים להיות קריין?

קריינות אפשר ללמוד במגוון מכללות ובתי ספר ייעודיים. מומלץ ללמוד במקום שמעסיק קריינים מקצועיים ומוכרים, על מנת לקבל מהם לא רק ידע תיאורטי, אלא גם מידע לגבי איך ליישם אותו בפועל והרבה מאוד טיפים מאנשים שמכירים את התחום על כל היבטיו.

דרישות ללימודי קריינות

בחלק מהמקומות שמלמדים קריינות עורכים מבדקי קול ראשוניים, על מנת לבדוק את ההתאמה הבסיסית. עדיף ללמוד במקומות כאלה, כי בחינות כאלה מעידות על כך שמדובר במקום רציני ולא על כזה שמקבל כל אחד כדי לעשות עוד קצת כסף. עם הקבלה לקורס יילמדו בו בדרך כלל דגשים כמו שמירה על שפה תקנית, שימוש נכון בקול ואפילו קצת שיעורי משחק, שתורמים מאוד ליכולת להתאים את הקול לסוג הטקסט. יושם דגש חזק גם על שימוש בשפה תקנית, דבר שמחייב כל קריין שמכבד את עצמו.

מה אפשר לעשות עם זה?

עם סיום הלימודים בהצלחה, ייפתחו בפניך מגוון אפשרויות תעסוקה, החל מקריינות חדשות, דרך קריינות פרסומות ועד לקריינות ממלכתית בטקסים וקריינות בסרטי תדמית. החוג יספק לך את הידע התיאורטי ואת הניסיון המעשי, שיאפשר לך להציג "תיק עבודות" מוקלט שיאפשר התרשמות אובייקטיבית מהיכולות שלך.

כל האמור לעיל מתייחס גם למין הנשי ונכתב בזכר רק מטעמי נוחות. בהצלחה!

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן