יש עבודות הנתפסות בתור הגשמת חלום, ובודק מזרונים הוא דוגמא מצוינת למשרה מן הסוג הזה. הבודק מועסק בדרך כלל אצל חברות המזרונים הגדולות. תפקידו כולל שורה ארוכה של פעילויות אותן רובנו מבצעים רק בזמן הפנוי:
– קפיצה על מזרונים
– שכיבה על המזרן מכל הכיוונים
– ישיבה על המזרן
– השוואה בין מזרונים
מי מעסיק את הבודק ומה כוללת העבודה?
מלבד חברות המזרונים יש דרישה למשרת בודק או נסיין גם בקרב בתי מלון, משווקים ויבואנים של ציוד מן הסוג הזה. הבודק צריך לישון על המזרן במשך מספר שעות רצופות לפחות. עליו להתהפך ולנסות שינה עם כרית, ללא כרית, עם ציפית וסדינים או ללא אביזרים מן הסוג הזה. הוא בודק למי המזרון מתאים, ובאילו סיטואציות הוא אידיאלי. ההמלצות של הבודק יכולות לשמש את החברה בעת הוצאת דגמים חדשים, החלפה של דגמים ישנים או ביצוע מקצה שיפורים במזרונים שאינם נמכרים כמצופה. למעשה, התפקיד של הבודק אינו שונה מזה של מבקר מסעדות או סרטים.
הדוח הסופי אותו ממלא בודק מזרונים הוא בעל חשיבות גדולה מאוד. עליו לפרט מה היה טיב השינה, איזו רמת נוחות הוא הרגיש, והאם היה לו קל להירדם. רשת פרמייר אין הוטל בבריטניה לדוגמא מעסיקה צוות שלם של בודקים, העוברים מדי תקופה על כל מזרוני הרשת. לפי דיווחים שונים ביטחה מנהלת המחלקה את הישבן שלה בסכום אדיר של 6.3 מיליון דולר, וזאת על מנת להימנע מפגיעה במקור הפרנסה העיקרי.
דרישות המשרה וחסרונות התפקיד
בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא כל אחד יכול להיות מועסק בתור בודק או נסיין של מזרונים:
1. יש צורך בהכשרה ארוכה וברקע אקדמי.
2. על הבודק להכיר את ההבדלים בין סוגי חומרים המשמשים למילוי מזרונים.
3. חשוב להבין בהנדסת מוצרים.
4. נדרש מעקב אחר מחקרים מתחום הרפואה האורטופדית.
כפי שניתן לראות, מדובר על עבודה דינאמית מאוד עם דרישות ברמה גבוהה. שינה על מזרונים ללא רקע מתאים מהווה בזבוז זמן עבור המעסיק ויכולה לגרום לפיטורין מהמשרה.
אפשר להגיש מועמדות עבור המשרה באמצעות פנייה אל חברות המזרונים או בתי המלון. כדאי לאסוף מידע על דרישות הקבלה הספציפיות עבור כל משרה, לברר מה גובה התגמול, ולהכיר גם את החסרונות. זו משרה שיכולה להיות מאוד משעממת, ונטולת אתגר עבור מי שאינו אוהב להתבטל. המשרה מיועדת למי שאוהב את תחום המזרונים והאורטופדיה, מכיר בחשיבות של שינה ערבה, ויודע כיצד לחלק היטב את הזמן שלו.