עבודה כפסיכיאטר

פסיכיאטר הוא רופא שמוסמך לעסוק בתחום של פסיכיאטריה. על מנת לעבוד בתחום נדרש הרופא לעבור התמחות ולקבל רישיון. עליו לסיים לימודי רפואה ולאחר מכן להמשיך להתמחות שנמשכת ארבע שנים וחצי.

עם תום ההתמחות יכול פסיכיאטר מוסמך לבחור לעבוד באחד המקומות הבאים:

א. קליניקה פרטית – פתיחת קליניקה פרטית מתאימה בעיקר עבור פסיכיאטר עם ניסיון מוכח. פסיכיאטר מנוסה יכול לנצל את הידע והמשאבים העומדים לרשותו על מנת להציע שירותי רפואה בקליניקה הפרטית. היתרון של הפעלת קליניקה פרטית הוא הפקת רווחים גבוהים, אך החיסרון הוא חוסר ביטחון תעסוקתי מסוים בטווח הארוך.
ב. מרפאה ציבורית – רוב אנשי המקצוע שמסיימים התמחות והסכמה מגישים מועמדות ל

חוות דעת פסיכיאטרית

עבודה במרפאה ציבורית. מרפאות ציבוריות פזורות בכל רחבי הארץ ומטרתן להציע שירותי פסיכיאטריה עבור הציבור הרחב.
ג. מרכזים קהילתיים לבריאות הנפש – פסיכיאטר הוא אחד מאנשי הסגל החשובים ביותר במרכזים קהילתיים לבריאות הנפש. הוא מוסמך לכתוב חוות דעת פסיכיאטרית ואפשר להתייעץ איתו גם לגבי המשך הטיפול באנשים מסוימים. העסקה במרכזים קהילתיים לבריאות הנפש יכולה להיות במשרה מלאה או חלקית.
ד. בתי חולים ומחלקות פסיכיאטריות – בית חולים פסיכיאטרי ובתי חולים כלליים מפעילים מחלקות פסיכיאטריות מיוחדות. מחלקות אלו מטפלות באנשים שמוגדרים בעלי בעיה פסיכיאטרית בלבד, כאשר התפקיד העיקרי של פסיכיאטר מוסמך היא לעקוב אחר הטיפול ובמידת הצורך לכתוב מרשמים לתרופות.

מיהו פסיכיאטר מחוזי?

יש להבחין בין עבודה של פסיכיאטר במרפאה ציבורית לבין פסיכיאטר מחוזי. במדינת ישראל אחראי משרד הבריאות על הקצאת פסיכיאטר מחוזי שבידיו הסמכות להורות על בדיקה פסיכיאטרית, אשפוז בכפייה או טיפול מרפאתי כפוי של אדם מסוים. ההנחיה להורות על כך מותנית בקריטריונים שלפיהם אותו אדם צריך להוות סכנה לעצמו ולסביבה, בעל שיבוש קשה בבוחן המציאות וסירוב להיבדק על ידי פסיכיאטר.

בנוסף, חוות דעת פסיכיאטרית נכתבת לעיתים קרובות לצורך התנהלות בבתי משפט. הפנייה לאיש מקצוע כמו פסיכיאטר לצורך כתיבת חוות דעת כזו מתבצעת בכל סוגי הדין הפלילי, ובמקרים מסוימים גם בדין האזרחי או בניהול תביעות שקשורות לדיני נזיקין, תעבורה וכן הלאה.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן