מטבחים מעוצבים

טועם בירות/יין

מטבחים מעוצבים

חובבי אלכוהול מכירים בחשיבות של טועם מקצועי הקובע את המרקם, התחושה והארומה של המשקה. המשרה הזו מקובלת באירופה, ובמדינות עם עבר עשיר של צריכת אלכוהול, אך בשנים האחרונות היא פופולרית גם בישראל.

המעסיקים העיקריים הם בעלי יקבים ומנהלי חברות משקאות. בנוסף, אפשר ללמוד על טעימות אלכוהול במוסדות רבים הכוללים בתי ספר לברמנים, מכללות ועוד.

דרישות הסף מטועם אלכוהול

אפשר להתקבל אל המשרה, במידה ומוכיחים רקע תיאורטי והיכרות עם התחום. טועם מקצועי נדרש להיות בקיא בשלל נושאים, כגון:

  • דרכים נכונות לאחסון אלכוהול
  • פעולות מקדימות לטעימה
  • התאמת סוג היין לסוג הארוחה
  • הבדלים והשפעה של כוסות יין על היין
  • תהליך הייצור לרבות שלב הבציר
  • טעימה עיוורת
  • היבטים בריאותיים
  • סוגי יינות, ענבים, חיטה, שעורה ועוד

התפקיד של טועם בירות מוכר וותיק יותר מהתפקיד של טועם יין, אך לשניהם יש מאפיינים משותפים. קודם כל, הטועם לא יכול באמת ללגום את האלכוהול במשך כל שעות היום ללא הפסקה. על הטועם לגלות מקצועיות ולהשתמש בטכניקות הנכונות לטעימה ללא שכרות. שנית, הטועמים מועסקים במטרה לתת ערך מוסף למוצרי החברה. הם נדרשים להביע חוות דעת מקצועית, ולנבא בהצלחה אילו סוגי אלכוהול יתקבלו באהדה אצל קהל היעד, ומה צפוי להיכשל.

האם מדובר על המשרה המושלמת?

עבודה בתור טועם יינות או בירות יכולה להיתפס בתור המשרה המושלמת עבור גברים ונשים כאחד. היא מתאימה למי שלא חושש להכניס לגופו כמויות גדולות של אלכוהול, רגיל לשתות סוגים שונים של משקאות, ומעוניין לטעום גם דברים חדשים. החסרונות של המשרה הם פגיעה פוטנציאלית בכבד, ולעיתים גם חוסר יכולת לשלוט בלוח הזמנים. גם הטועם המנוסה ביותר יחוש לאחר זמן מסוים את השפעת האלכוהול, ויידרש לשמור על צלילות על מנת לכתוב דוח טעימות מנומק.

חברות אלכוהול המעסיקות טועמים יודעות, כי מדובר על משרה מבוקשת, ולכן הן עשויות להקשות את תנאי הקבלה. יש יצרניות יין המחייבות תעודה מטעם קורס מקצועי, לעומת חברות אחרות אשר עורכות את ההכשרה בעצמן. בכל מקרה, ניסיון מעשי בתור ברמן או מוזג אלכוהול יכול לעזור. מבחינת אפשרויות קידום, עבודה בחברה גדולה המייצרת משקאות תמיד מייצרת כיווני קריירה חדשים, וגם כאן מדובר על יתרון יחסית ייחודי.

דילוג לתוכן