מפעלי ממתקים בכל רחבי העולם מעסיקים טועמים מקצועיים, שאמורים לתת חוות דעת מנומקת על מוצרים חדשים. כמו טועם יינות או מבקר מסעדות, גם טועם של ממתקים אמור להגיע עם רקע מסוים. הניסיון בטעימות לא יכול להיות מבוסס על אהבה לממתקים בלבד, אך תכונה מן הסוג הזה בהחלט יכולה לעזור. החסרונות הברורים של המשרה הם פגיעה בבריאות השן, השמנה, צבירת קלוריות ולעיתים גם פצעים. יש להיזהר מעודף ממתקים, ולבצע ביקורת עצמית על מנת למנוע נזקים בריאותיים חמורים.
דרישת התפקיד העיקרית היא המלצה על שיפור הממתקים, וניבוי לגבי ממתקים מוצלחים, שיימכרו בחנויות בכמויות גדולות. חברות הממתקים משקיעות המון משאבים בגיוס טועמים המכירים את הדרישות הללו, ויכולים לעמוד בהן. מי שאינו בקיא בתחום יכול לחשוב שכל ממתק הוא טעים או איכותי, אך מדובר על טעות נפוצה. האמת היא שממתקים נבחרים על פי שילוב בין חומרי גלם משובחים, טעם משותף ועלויות ייצור. ככל שהממתק איכותי, מיוחד ובעל פוטנציאל רווח גבוה יותר, כך עולה הסיכוי שהוא יגיע לייצור המוני.
תנאי קבלה
אלו תנאי הקבלה העיקריים עבור המשרה:
א. יכולת זיהוי ואבחון של טעמים
ב. היכרות עם סוגי ממתקים והמאפיינים שלהם
ג. ניסיון בכתיבת חוות דעת וביקורת
ד. יכולת ניסוח בעל פה ובכתב
ה. ראיית עולם רחבה והיכרות עם צרכי קהל היעד
ברוב המפעלים נהוג לחלק את הטועמים על פי גילאים. ילדים ובני נוער טועמים מוצרים המתאימים לגיל שלהם, בעוד מבוגרים מתמקדים בממתקים אחרים וייחודיים. בכל מקרה, המשרה מתאימה להרבה מאוד אנשים, אך הדרישות שלה מחמירות מכפי שנהוג לחשוב.
היתרונות של העסקת טועם עבור מפעל הממתקים
מנהלים של מפעלי ממתקים אינם מאמינים בפתגם "על טעם ועל ריח אין מה להתווכח". המנהלים יודעים שבעזרת טועם מיומן ומנוסה אפשר להשיג יתרונות רבים:
– יצירת בידול מול ממתקים של חברה מתחרה
– החדרת ממתק חדש אל השוק
– קבלת המלצות על שיפורי ממתקים
– צמצום עלויות בייצור ממתקים לא מוצלחים
– קבלת פידבק מיידי
מבחינת הטועמים עצמם, המשרה יכולה להגשים חלום של שנים רבות. היא מאפשרת להם קרבה אל שלל סוגי ממתקים, יש מידה רבה של עצמאות, ואין אף אחד שיכול למנוע מהם אכילת ממתקים ללא הפסקה. מעבר לכך, מפעלי ממתקים הם בין הגורמים החזקים ביותר במשק העולמי. מתוך משרה פשוטה של טועם ניתן להתקדם אל ניהול פס ייצור, פיתוח מוצרים חדשים, שיווק ופרסום של ממתקים ועוד. משרת הטועם מקנה אפשרויות רבות להשתלבות בעולם הממתקים המקומי והעולמי.